verzendingVoor 22.00u besteld, zelfde dag verzonden
gratis verzendingGratis verzenden vanaf € 50,-
ecovriendelijkEcovriendelijke yoga artikelen

Deze producten zijn geschikt voor Vinyasa Yoga


Welke Yogamatten zijn geschikt voor Vinyasa Yoga?

Vinyasa Yoga is een dynamische yogavorm. Om de Vinyasa yoga oefeningen goed te kunnen uitvoeren is het van belang veel evenwicht en stabiliteit te hebben. Een yogamat moet je hierin kunnen ondersteunen. Een dunne mat biedt hierin meer stabiliteit dan een dikke yogamat.

Wij raden je aan de volgende yogamatten te gebruiken tijdens Vinyasa yoga:


1.Ecoyogi Studio Yogamat

De Ecoyogi studio Yogamat is een dunne mat van 4,5 mm. Met deze mat kun je goed je evenwicht en balans behouden tijdens de Vinyasa oefeningen. Ook is de mat extra lang en breed waardoor je genoeg ruimte heb om vrij te bewegen.

  • Extra lange en brede yogamat
  • Veel stabiliteit
  • Geschikt voor o.a. Vinyasa Yoga


Bekijk product





2. Ecoyogi PRO Grip Yogamat

De Ecoyogi PRO grip biedt veel grip en stabiliteit. Dit heb je zeker nodig tijdens het uitvoeren van Yinyasa oefeningen. Ook wanneer er (transpiratie)vocht op de mat komt blijft deze zijn grip behouden.

  • Goede wet en dry grip
  • Geschikt voor o.a. Vinyasa yoga


Bekijk product




Hoe werkt Vinyasa Yoga in de praktijk?

Bij Vinyasa Yoga worden de asana's gecombineerd in één enkele beweging. Er is een voortdurende verandering van kracht, flexibiliteit, spanning en ontspanning. In combinatie met een gerichte en bewuste ademhaling, kom je in een soort "flow state" terecht. Je bent nu in een meditatieve beweging.

Door de dynamiek is Vinyasa Yoga zowel fysiek als spiritueel vermoeiend. Om in beweging te blijven en tegelijkertijd de asanas correct uit te voeren, moet de geest elke seconde gefocust blijven. Deze focus zorgt ervoor dat je mentaal in het hier en nu blijft en bewust je lichaam waarneemt. Vinyasa Yoga is dus lichaamswerk en meditatie in één.

De focus ligt op de bewuste aandacht van de geest tussen de individuele asana's en minder op de perfecte beoefening ervan, zoals in de klassieke Hatha Yoga. Een ander belangrijk principe is de bewuste spiersamentrekking, ook wel de zogenaamde bandha genoemd. Dit helpt je om veilig de individuele houdingen te betreden en vast te houden.

Vinyasa Yoga is flexibel. De individuele bewegingspatronen zijn speciaal aangepast aan jou. Afhankelijk van de fysieke conditie worden eenvoudigere, complexere of meer krachtiger bewegingen uitgevoerd. Een opeenvolging van bewegingen omvat echter altijd een vaste volgorde van asanas. Een van de bekendste is de zonnegroet, die aangepast is aan deze yogastijl. In tegenstelling tot Ashtanga Yoga, is er een verscheidenheid aan verschillende oefen volgordes. Er is ook geen voorgeschreven volgorde waarin de reeks oefeningen wordt uitgevoerd.

Voordelen van Vinyasa Yoga

De meest zichtbare voordelen zijn de kracht en flexibiliteit die je verbetert en ontwikkelt door het uitvoeren van de diverse poses. Door de concentratie op de ademhaling worden je longen sterker. Zelfs als je niet bezig bent met yoga zal de focus op de ademhaling en het uitvoeren van de trainingen tijdens de yoga les resulteren in een meer oplettende, vreedzame houding in het dagelijkse leven.

Is Vinyasa yoga ook iets voor mij?

Houd je van ritmische beweging? Wil je regelmatig zweten? Als je vatbaar bent voor blessures kunnen de frequente beweging tussen de diverse houdingen ongunstig voor je zijn. Vinyasa Yoga is zeer goed uitvoerbaar voor ambitieuze yoga beginners met een beetje basiservaring van de diverse yogahoudingen. De bewegingen worden aangepast zodat je ze snel en veilig kunt leren uitvoeren.

Maar als je nog nooit eerder op een yoga mat hebt gestaan, dan is het raadzaam om een paar lessen Hatha Yoga te nemen. Hier worden de asana’s zelfstandig getraind en leer je ze in individuele houding kennen. Bij het volgen van Vinyasa Yoga lessen is het niet altijd een garantie dat de leraar zich specifiek zal richten op de beoefening van de individuele asana's, omdat deze yogastijl meer te maken heeft met het verbinden van de diverse asana’s en niet op het uitvoeren van de individuele asana’s apart van elkaar.